nov 29 2017

Postavljen kamen temeljac u Podgorici

Nakon višegodišnjeg nastojanja da se krene u projekat izgradnje stambenog objekta na Starom aerodromu za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji, Sindikat bezbjedonosnih institucija kojeg čine sindikati ovih institucija, započeo je realizaciju izgradnje dva stambena objekta. Glavnim projektom planirana je izgradnja dva stambena objekta i to jedan objekat sa 64 stambene jedinice i drugi sa 224 stambene jedinice. Od predviđenih 288 stanova biće izgrađeno18 garsonjera, 162 jednosobna stana i 108 dvosobnih stanova koji će se proporcionalno podijeliti pripadnicima iz ove četiri institucije. Ukupna vrijednost projekta dostiže iznos od 10.700.000 eura koju će do završetka izgradnje finansirati Izvođač radova, firma “Montas-enginering” iz Podgorice. 
Velika podrška realizaciji projekta stambene izgradnje pružena je od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Crne Gore i Glavnog grada.

Svečanom činu postavljanja kamena temeljca, dana 25.11.2017.godine prisustvovao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović, predsjednik Skupštine opštine Đorđe Suhih, direktori institucija, predstavnici sindikata sa kolegama, kao i veliki broj medijskih predstavnika.

Svečanost je otvorio predsjednik Sindikata Mladen Šuškavčević koji je u uvodnom izlaganju prisutne informisao o aktivnostima sindikata vezano za ovaj projekat i o budućim projektima na kojima će, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i lokalnim samoupravama, u kontinuitetu sprovodi aktivnosti u pravcu rješavanja stambenih pitanja službenicima bezbjedonosnih struktura i poboljšanju njihovog materijalnog standarda.

Obraćajući se prisutnima, ministar Nuhodžić je istakao da je ovaj projekat dobar primjer partnerskog odnosa MUP–a, Sindikata i Glavnog grada, a cilj je da se obezbijede što bolji uslovi onima koji čuvaju bezbjednost države, javni red i mir radeći svakodnevno vrlo složen, odgovoran i častan posao, koji često rizikuju svoje živote u ispunjavanju te važne misije. Posebno je naglasio spremnost MUP-a da i u narednom periodu pruži snažnu podršku Sindikatu kako bi zajednički riješili što više stambenih potreba zaposlenih i u drugim opštinama.
Predsjednik Vlade Duško Marković je poručio da će Država znati i umjeti da pripazi svoje čuvare i one koji čuvaju njen red i stabilnost, garantuju sigurnost i brinu se o sigurnosti svakog pojedinca i njegove imovine, i da oni moraju imati dužnu pažnju Vlade i Države Crne Gore. U toku svojeg obraćanja posebnu zahvalnost uputio je gradonačelniku Stijepoviću i Glavnom gradu u dijelu oslobađanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, ali i Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je svesrdno podržalo ovaj ambiciozan projekat. 
Današnje polaganje kamena temeljca za izgradnju ovog impozantnog stambenog objekta početak je boljih dana pripadnika bezbjedonosnih službi u pravcu rješavanja životnog pitanja. Posebno je istakao potpunu spremnost Vlade Crne Gore da podrži Sindikat u namjeri da aktivnije radi na poboljšanju uslova života i rada zaposlenih a posebno u pravcu rješavanja stambenih pitanja opredjeljujući im dodatna sredstva za pomoć i podršku kao što to rade za sindikate prosvjete, zdravstva i kulture.

Sindikat Uprave policije