avg 22 2017

Policajci spašavali utopljenika

Policajci spašavali utopljenika
Pripadnici Interventne jedinice Centra bezbjednosti Bijelo Polje Srđan Janić i Mevludin Hasanović spasili su juče u Prčnju od utopljenja Beograđanina Milenka Todorovića (72).
Janić i Hasanović su tokom turističke sezone "Akcija Ljeto 2017." angažovani kao ispomoć kolegama u Kotoru.
 
Slobodan dan iskoristili su za odmor na plaži Markov rt u Prčanju.
 
"Oko 16 sati ležao sam na ležaljci, dok se kolega Hasanović nalazio na bovama i bio udaljen od njega oko 70 metara.Dvadesetak metara od obale plivali su muž i žena. Odjednom sam vidio da žena diže ruke i priziva pomoć. Ja sam odmah ustao i primijetio da se muškarcu vide samo leđa, dok mu je glava bila u vodi. Odmah sam skočio u vodu i doplivao do utopljenika" - istakao je Janić.
 
On objašnjava da je okrenuo utopljenika, podigao mu glavu i vukao ga do obale, na očigled mnogih kupača, izvukli ga na obalu i počeli sa reanimacijom.
Izvlačenje čovjeka iz vode bilo je ispraćeno gromoglasnim aplauzom na plaži.
 
"Kad sam doplivao do plićaka pozvao sam kolegu Hasanovića, koji je brzo stigao. Izvukli smo utopljenika i uradili reanimaciju srca, s obzirom na to da nije davao znake života. Nakon naše intervencije on se osvijestio, tako da smo ga živog predali ekipi hitne pomoći. Prema našim informacijama, Todorović je doživio jak srčani udar, a ljekar smatra da bi se utopio da je ostao još pet sekundi sa glavom u vodi" - dalje ističe Janić.
On tvrdi da ni jednog momenta nije razmišljao da li da skoči u vodu i spasi ljudski život.  Ranije nije imao iskustvo sa spašavanjem, a pored posla policajca, on je sportista, profesionalno se bavi kik-boksom. Kolega Hasanović je šest godina radio kao moreplovac.
 
Sindikat uprave policije.