sep 07 2016

Saopštenje Sindikata Uprave policije povodom aktivnosti na rješavanju stambenih pitanja svojih članova

Sindikat Uprave policije uspješno privodi još jedan od projekata koji su od vitalnog značaja za članove sindikata kada je riječ o rješavanju stambenog pitanja.
Ovog puta se radilo na projektu rješavanja stambenog pitanja policijskih službenika, članova Sindikata, koji su radno angažovani u opštini Tivat. Sindikat je uz dosta muke i problema koju su se pokazali kao prepreka, uspio da obezbijedi 19 stambenih jedinica i to: 4 garsonjere, 5 jednosobnih i 10 dvosobnih stanova, koji su podijeljeni putem javnog oglasa.
Sindikat je ovog puta za sve službenike koji su dobili stanove obezbijedio učešće u kupovini stana u visini od 15% od ukupne cijene koštanja stana. Radi pune informisanosti javnosti ističemo da je cijena m2 stana iznosila 790,00 eura, dok je Sindikat u obavezi da, na ime bespovratnog učešća Članu sindikata u kupovini stana, nosiocu poslova (Crnogorskom fondu za solidarnu stambenu izgradnju) uplati sredstava u ukupnom iznosu od 134.237,92 eura.
Problemi sa kojima se Sindikat susreo prilikom obezbjeđenja pomenutih stambenih jedinica, je bio vraćanje katastarkih parcela koje se nalaze u Radovićima Opštini Tivat koje su bile vlasništvo Ispostave policije Tivat.
Iako suočeni sa mnogobrojnim problemima i nerazumijevanjem od strane Opštine, Sindikat Uprave policije je još jednom pokazao da može odgovoriti svim problemima koji se pojave kada je u pitanju rješavanje stambenih potreba svojih članova.
Ovo je jedan u nizu projekata koje Sindikat Uprave policije sprovodi na ime regulisanja stambenog pitanja svojih članova koji realizuje isključivo od sopstvenih sredstava, a koja su proizvod izdvajanja mjesečne članarine svakog člana Sindikata za stambeni fond.
 
Sindikat Uprave policije.